8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i Brevik
02. Sep 2021

8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i Brevik

PARAT skal levere Høyspent Elektrodekjel for Damp til Aker Solutions, som bygger karbonfangst anlegget hos Norcem’s sementfabrikk i Brevik.



8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i Brevik

PARAT Halvorsen skal levere en 8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i BrevikDet nye prosessanlegget, terminal for mellomlagring og havn for utskiping av flytende CO2 er her tegnet inn slik det vil se ut i 2024. (Foto: Aker Carbon Capture/Norcem)


PARAT Halvorsen AS er stolt av å bli tildelt dette prestisjetunge dampanlegget til Norges første Karbonfangst prosjekt. Vi skal levere en moderne 8MW IEH Høyspent Elektrodekjel for damp med 22kV oppkobling. Designtrykket er 13 barg med design temperaturen på 195°C. PARAT skal også levere en stor 45m3 Trykkavgasser, skid med sirkulasjonspumpe og kjemikaliedosering. Vi tar oss også av oppstart og opplæring av kundens driftpersonnell.

Elektrodekjelen leveres med serviceplattform, samt leveres med 300kW varmeelementer som skal varmholde kundens system uten å måtte slå inn høyspentbryteren.



PARAT Halvorsen skal levere en 8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i BrevikVed hjelp av teknologien til Aker Carbon Capture skal CO₂ skilles ut fra røykgassen i sementproduksjon, og gjøres flytende før den skal mellomlagres ved kai i Grenland havn, der det blir lagringskapasitet til omtrent fire døgn med produksjon. (Foto: Equinor)



Karbonfangstanlegget LANGSKIP
Karbonfangsanlegget skal bygges på Norcems sementfabrikk i Brevik. Anlegget vil bli verdens største karbonfangsanlegg knyttet til en sementfabrikk og fange rundt 400.000 tonn CO2 hvert år. Langskip omfatter også transport- og lagringsprosjektet Northern Lights, et samarbeid mellom Equinor, Shell og Total. Northern Lights skal frakte flytende CO2 med skip fra Brevik til en mottaksterminal i Øygarden i Vestland. Derfra vil CO2 bli pumpet ned til et stabilt lager under havbunnen.

Aker Carbon Capture er hovedentreprenør for prosjektering, innkjøp og bygging (EPC) og vil anvende sin patenterte teknologi for karbonfangst. Selskapet er ansvarlig for levering til Norcem HeidelbergCement av et komplett nytt anlegg for fangst, intermitterende lagring og avlastning av CO2, med integrert avfallsvarmegjenvinning.

Aker Solutions er tildelt en kontrakt fra Aker Carbon Capture for leveranse av ingeniørfaglige tjenester, innkjøpstjenester, samt prosjekterings- og ledelsestøttetjenester (EPMa) inn mot karbonfangsanlegget. Kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner.

PARAT Halvorsen skal levere en 8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i Brevik PARAT Halvorsen skal levere en 8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i Brevik PARAT Halvorsen skal levere en 8MW Elektrodekjel til Karbonfangstanlegg i Brevik




Meet us: All-Energy 15. - 16. May 2024 in Glasgow, Scotland
Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter