20MW Høyspent Elektrode dampkjel til Boliden Odda AS
06. Jan 2017

20MW Høyspent Elektrode dampkjel til Boliden Odda AS

Boliden Odda AS er Norges eneste sink smelteverk. Med ca 300 ansatte har en kapasitet til å produsere 200 000 tonn sink per år med en omsetning på over 1 500 MNOK.



20MW Høyspent Elektrode dampkjel til Boliden Odda AS

Boliden OddaEtt av Boliden's produksjonslokaler ligger plassert i naturskjønne omgivelser i Odda.


PARAT Halvorsen AS skal levere en 20MW Høyspentkjel for damp med 12kV utførelse.
Designtrykk: 15 Barg, Temperatur: 202°C, Driftstrykk: 12 Barg

Leveransen inkluderer også en 20m3 trykkavgasser, et komplett vannbehandlingssystem, sirkulasjonsrør inkludert sirkulasjonspumpe og montering på stedet. PARATs service team skal også produsere damprør og koble dem til eksisterende system.


Zinc LagerBoilden Odda er Norges eneste Sink smelteverk.

Boliden Odda AS er Norges eneste sink smelteverk. Med ca 300 ansatte og har en kapasitet til å produsere 200 000 tonn sink per år med en omsetning på over 1 500 MNOK.

Andre salgbar produkter fra produksjonen er svovelsyre og kadmium, avfall blir deponert i egen fjellhall.

Boliden Odda har behov for damp til å varme opp prosessvæska (Nøytral lutning og rensing). Damp kjøres via varmepaneler i prosesstankene og overfører varme til prosessvæska. I en normal driftssituasjon så blir denne dampen produsert som følge av en eksotermisk reaksjon ved en av produksjonsavdelingene (Røst). Når denne avdelingen er nede for vedlikehold, eller behovet for damp er større en produksjonen. Da vil det være nødvendig å kjøre dampkjel for å opprettholde produksjonen i de andre avdelingene.

Kort oppsummert, så skal kjelen benyttes til å produsere damp som igjen skal varme opp deler av prosessvæskene ved Boliden Odda.

Ingen damp -> Ingen produksjon.


Boliden Logo

Mer informasjon

PARAT IEH

Electrode Boiler
pdf



Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter