Ny offshore kontrakt til PARAT Halvorsen AS
13. Sep 2017

Ny offshore kontrakt til PARAT Halvorsen AS

PARAT Halvorsen har nylig fått en stor prosjektavtale med Songa Offshore på levering og installasjon av komplett eksosvarmegjenvinning på de fire nyeste flyte riggene i selskapets flåte.



Ny offshore kontrakt til PARAT Halvorsen AS

Songa EnablerSonga Enabler er en av riggene som skal få installert komplett eksosvarmegjenvinning. Foto: Songa Offshore Management AS


Totalt dreier det seg om 24 spesialdesignede lavvekts eksoskjeler som hver har kapasitet til å gjenvinne opp til 1400kW med varme fra motorens eksos, samt røropplegg og styring//instrumentering i tillegg til en full oppgradering av HVAC styresystem. Songa forventer å kunne redusere sine utslipp med over 45.000 tonn CO2 og nærmere 760 tonn NOx årlig ved hjelp av systemet fra PARAT.


PARAT Halvorsen ASJohnny Svindland (Markedsansvarlig), Yngve M. Halvorsen (CEO) og Kim Kristensen (Salgsdirektør) fra PARAT Halvorsen AS er veldig fornøyd etter å ha landet denne prosjektavtalen med Songa Offshore. (Foto: Avisen Agder)


For Parat er dette en svært viktig kontrakt som er et resultat av langsiktig strategisk salgsarbeid inn mot olje og gass sektoren. Økt fokus på reduksjon av skadelige utslipp og krav om mer økonomisk drift av flytende og faste installasjoner på kontinentalsokkelen setter oss som leverandør av skreddersydde og nøkkelferdige løsninger for energigjenvinning i en særstilling. Vi gleder oss til videre samarbeid med både Songa og Statoil i tiden fremover og ser frem til å utvikle robuste og bærekraftige løsninger sammen med dem.

På grunn av prosjektets størrelse så vil bedriften gjøre en midlertidig oppbemanning både på teknisk avdeling og i vår montasje og service avdeling. Vi jobber parallelt med flere lignende oppdrag og håper at dette kan bli en vekst plattform for bedriften i årene fremover.

Les mer om prosjektet her

Songa Offshore Statoil Logo

Mer informasjon




Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter