PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edvard Grieg
30. Jun 2020

PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edvard Grieg

Vår andre kjelpakke til Elektrifiseringen av Nordsjøen, denne gangen en 2x17 MW Elektrodekjel pakke for Varmtvann til Lundin Energy Norway. Vi er kjempestolt over å bli valgt som leverandør til dette prestisjetunge prosjektet på Edvard Grieg med utstyr sertifisert for EX sone II.



PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edvard Grieg

PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edward Grieg for Lundin Energy NorwayNorske PARAT Halvorsen skal levere elkjeler som vil dekke varmebehovet på Edvard Grieg når feltet blir forsynt med kraft fra land. Dermed er den siste puslebiten for en fullelektrifisert plattform på plass. (Foto: Lundin)


PARAT Halvorsen har igjen sikret seg leveransen av høyspent elektrodekjeler til Nordsjøen. Denne gangen er det Lundin Energy Norway som er sluttkunde, og kjelene skal installeres på Edvard Grieg plattformen og ta over varmeproduksjonen som dekkes av gassturbiner i dag. PARAT ble tidlig involvert i prosessen, og har i godt samarbeid med Lundin og Aibel kommet frem til den endelige løsningen.

Leveransen fra PARAT består av 2stk 17MW Høyspent Elektrodekjeler som skal produsere varmt vann på 190°C/13.5barg. Kjelene skal monteres sammen på en skid til et nøkkelferdig produkt. PARAT designer og produserer en solid stålkonstruksjon på ca 7x10m som skal gi plass til kjelene, pumper med tilhørende rørsystemer og vekslere med tilkopling inn mot eksisterende Heating Medium system om bord. Layout på skid tilpasses slik at drift- og vedlikeholds-hensyn er ivaretatt. PARAT leverer sitt eget kontrollsystem, med full integrasjon mot Honeywell’s toppsystem.



PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edward Grieg for Lundin Energy NorwayLeveransen fra PARAT består av 2stk 17MW Høyspent Elektrodekjeler som skal produsere varmt vann på 190°C/13.5barg. Kjelene skal monteres sammen på en skid til et nøkkelferdig produkt. (Foto: PARAT Halvorsen)



Elektrodekjelpakken ses på som en kompleks leveranse da utstyret skal plasseres utendørs og være sertifisert for EX sone II, i tillegg til å tilfredsstille Norsok-krav. Parat leverte samme kjeltype i EX-utførelse allerede i 2009, og er godt kjent med dette, men denne gangen er det i tillegg strenge krav til materialvalg og frostbeskyttelse da pakken blir stående ute i saltholdig atmosfære. Kapasiteten på kjel-pakken er 2x100% slik at kunden har full redundans og dermed sikret høy oppetid noe som er nødvendig for å holde oljeproduksjonen på plattformen i gang.


PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edward Grieg for Lundin Energy Norway– I dag skinner vi om kapp med sola. Det betyr mye for oss at Lundin Energy Norway har hatt fullt «trøkk» på dette prosjektet og at vi har kommet frem til denne kontrakten. Dette er en stor dag for oss, sier Yngve M. Halvorsen. Her sammen med direktør for feltutvikling i Lundin Energy Norway, Charlotte Berge ved signering av avtalen. (Foto: Lundin)



Kjelpakken skal leveres til Edvard Grieg rundt årskifte 2021/2022 og PARAT skal bidra med support under installasjonsarbeidet om bord samt den påfølgende igangkjøringen og opplæring av driftspersonell.

– PARAT er en solid norsk bedrift som leverer nøkkelferdige produkter av høy kvalitet. Selskapet har vist gode egenskaper som samarbeidspartnere, de imøtegår kravene våre og lytter til de innspillene vi har, sier direktør for feltutvikling i Lundin Energy Norway, Charlotte Berge.


PARAT Elektrodekjeler til Elektrifiseringen av Edward Grieg for Lundin Energy NorwayBåde varme- og kraftbehovet på Edvard Grieg skal bli dekket med kraft fra land innen 2022. Det vil gi en årlig utslippsreduksjon på omkring 200.000 tonn CO2. Dette tilsvarer å ta 65.000 personbiler av veien. (Foto: Lundin)


Les mer om Elektrifiseringen av Edvard Grieg her

Mer informasjon

Svein Ingvar Hammersmark

Senior Sales Engineer

Telefon: +47 99 48 55 08

E-post: sha@parat.no

PARAT MEH

PARAT MEH Offshore

Download datasheet
pdf



Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter