PARAT har sikret seg prestisjetung leveranse til Johan Sverdrup Phase II
11. Apr 2018

PARAT har sikret seg prestisjetung leveranse til Johan Sverdrup Phase II

Statoil har valgt PARAT Halvorsen til å levere 2 x 12MW Høyspent Elektrodekjeler for heating medium systemet på Johan Sverdrup som vil være forsynt med strøm fra land.



PARAT har sikret seg prestisjetung leveranse til Johan Sverdrup Phase II

Statoil har valgt PARAT Halvorsen til å levere de første 2 x 12MW Høyspent Elektrode kjelene for heating medium systemet på Johan Sverdrup som vil være forsynt med strøm fra land. Johan Sverdrup er blant de fem største oljefeltene på norsk sokkel. (Illustrasjon: Statoil)


Feltet skal drives med kraft fra land. Det vil redusere offshore utslipp av klimagasser med 80–90 prosent, sammenlignet med en standard utbygging med gassturbiner på norsk sokkel. Statoil har høyt fokus på å redusere utslipp, og den moderne elektrode kjelen fra PARAT med en virkningsgrad på 99.5% vil gi et stort bidrag til elektrifiseringen av Johan Sverdrup.

Johan Sverdrup Phase II vil ha tilførsel av fornybar kraft fra Haugsneset på norsk fastland. DC strømmen vil bli transformert til AC på P2 modulene og distribuert til forbrukerne. En av hovedforbrukerne er de elektriske kjelene som generer varme i form av varmtvann til heating medium systemet. Elektrode kjelene vil driftes på en 11kV busbar.


Statoil har valgt PARAT Halvorsen til å levere de første 2 x 12MW Høyspent Elektrode kjelene for heating medium systemet på Johan Sverdrup som vil være forsynt med strøm fra land. Leveransen fra PARAT vil være en nøkkelferdig varmesentral med kjeler, pumper, vannbehandling, vekslere og kontrollsystem montert på skid. (Illustrasjon: PARAT)



PARAT's kjel design er basert på mer enn 25 års erfaring med denne kjeltypen, 12 års erfaring med elektrodekjeldrift på FPSO og toppmoderne teknologi som har utviklet seg gjennom leveranser av til sammen over 400MW til Europeiske kraftverk, kjemisk- og prosessindustri.

Leveransen fra PARAT vil være en nøkkelferdig varmesentral med kjeler, pumper, vannbehandling, vekslere og kontrollsystem montert på skid. I samarbeid med kunden er det funnet gode og sikre løsninger både for tilkomst, drift og vedlikehold.


Statoil har valgt PARAT Halvorsen til å levere de første 2 x 12MW Høyspent Elektrode kjelene for heating medium systemet på Johan Sverdrup som vil være forsynt med strøm fra land. (Illustrasjon: Statoil)

Johan Sverdrup - Nordsjøkjempen
Johan Sverdrup er blant de fem største oljefeltene på norsk sokkel. Med forventede ressurser på 2,1–3,1 milliarder fat olje vil feltet være et av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste 50 årene. Utbygging og drift av elefantfeltet vil gi inntekter og sysselsetting til nye generasjoner.

I første fase ble kontrakter til en verdi av over NOK 60 milliarder utdelt. Over 70 prosent har gått til norske leverandører. Hver dag i perioden 2016-2018, selve byggefasen i prosjektet, jobber over 12 000 mennesker med Johan Sverdrup over hele verden.

Besøk oss på All-Energy i Glasgow 2-3 mai 2018 for mer detaljer


Statoil har valgt PARAT Halvorsen til å levere de første 2 x 12MW Høyspent Elektrode kjelene for heating medium systemet på Johan Sverdrup som vil være forsynt med strøm fra land. Slik vil Johan Sverdrup se ut etter fase 2 er fullført. (Illustrasjon: Statoil)


Statoil har valgt PARAT Halvorsen til å levere de første 2 x 12MW Høyspent Elektrode kjelene for heating medium systemet på Johan Sverdrup som vil være forsynt med strøm fra land.

Mer informasjon

Svein Ingvar Hammersmark

Senior Sales Engineer

Telefon: +47 99 48 55 08

E-post: sha@parat.no

PARAT IEH

Electrode Boiler
pdf



Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter