PARAT leverer 10m3 trykkavgasser til Østfold Energi.
12. Dec 2018

PARAT leverer 10m3 trykkavgasser til Østfold Energi.

Denne trykkavgasseren designes spesielt til kundens tilgjengelige plass da den erstatter en mindre tank.



PARAT leverer 10m3 trykkavgasser til Østfold Energi.

Rakkestad Varmesentral - PARAT HalvorsenRakkestad varmesentral er et energigjenvinningsanlegg som leverer både fjernvarme og prosessdamp. (Foto: Østfold Energi)

PARAT Halvorsen as har lang erfaring med dimensjonering og produksjon av denne typen tanker. Hver tank dimensjoneres og tilpasses hvert enkelt prosjekt slik at våre kunder kan være trygge på at tankens størrelse og avgassertårn passer til deres system.

Tanken leveres med avgassertårn og dampoppvarming dimensjonert for store mengder nytt vann inn på anlegget og leveres med et eget styreskap som skal kommunisere med kundens SD anlegg. Både tank og skap lages i Flekkefjord og skal leveres til sommeren 2019.

PARATs egne montører skal utføre montasjen av tanken hos kunde, montasjen skal skje mens anlegget er i normal drift. Vi takker for tilliten og ser frem til et spennende prosjekt.

Rakkestad Varmesentral
Rakkestad varmesentral ligger på Mjørud industrifelt. Anlegget har vært i drift siden 2005 og leverer både fjernvarme og prosessdamp til kunder på industriområdet.

Anlegget er basert energigjenvinning fra restavfall. Årlig behandlingskapasitet er ca. 10 000 tonn, noe som tilsvarer 25 GWh.

Varmesentralen er et energigjenvinningsanlegg med moderne renseutstyr i henhold til beste tilgjengelige teknologi. Anlegget har de samme krav til utslipp som større tradisjonelle anlegg.

Energien lagres i en kjempetermos
I tilknytning til varmesentralen har det blitt bygget en akkumulator, eller kjempetermos. I denne samles overskuddsenergien fra varmesentralen i form av varmt vann. Akkumulatoren, som har en høyde på 30 meter og en diameter på 9 meter, rommer 1800 kubikkmeter varmt vann (ca. 80 000 kWh).


Østfold energi logo - PARAT Halvorsen

Mer informasjon

Espen Nygaard

Sales and Project Engineer

Telefon: +47 99 48 55 28

E-post: eny@parat.no

PARAT IMT




Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter