PARAT leverer komplett Biobrenselanlegg til Gran kommune
17. Feb 2010

PARAT leverer komplett Biobrenselanlegg til Gran kommune

Parat Halvorsen AS har inngått kontrakt med Norske Varmeleveranser om levering av komplett biobrenselanlegg til Gran i Hadeland.



PARAT leverer komplett Biobrenselanlegg til Gran kommune

gran2
Gran3

Fred I. Strømland, Martin Løvland og Ton Verra var alle involvert i salgsprosessen til NVL i Gran kommune.


Gran kommune er utpekt som en av 10 Norske grønne kommuner og skal være et utstillingsvindu for fornybar energi i Norge. Norske Varmeleveranser (NVL) er et lokalt firma på Gran som har vært fremsynte og utholdene i forhold til å sikre bruk av fornybar energi i Gran sentrum. Man har sammen med sin konsulent Bioen as valgt et svært robust anlegg fra Parat Halvorsen AS slik at man har god fleksibilitet på brenselsiden.

Brenselet er skogsflis med maksimal lengde 20 cm. Flisen leveres fra en lokal leverandør og tippes i en stor flisbunker. Flisen fraktes på transportbånd videre til kjelens hydrauliske innmater. Kjelene lager varmt vann som sirkulerer i fjernvarmenettet i Gran sentrum.

Anlegget skal ha 2 stk 1100 kW flisfyrte kjeler og oljefyrt backupkjel på 4 MW. Parat Halvorsen AS leverer biokjeler fra Mawera/Viessmann og lager selv akkumuleringstank, rørsystem og styresystem.

Produsenten av bio kjelene Mawera er fra Østerrike og er kjent for å ha markedets mest robuste og driftssikre løsninger. Anlegget til Gran er det 4. og hittil klart største anlegget fra Mawera i Norge. Importør i Norge er Parat Varme AS.

Vi ble valgt som leverandør fordi Mawera har et godt rykte i markedet og fordi vi i Parat Halvorsen har evnen til å ta på oss denne typen totalleveranser. Vi bygger selv styresystemet for hele varmesentralen inkludert overordnet PC styring med Siemens Win CC.

Mer informasjon

Espen Nygaard

Sales and Project Engineer

Telefon: +47 99 48 55 28

E-post: eny@parat.no




Meet us: Energia 22. - 24. October 2024 in Tampere, Finland

Nyheter

Se alle nyheter